top of page

Ai o întrebare?

Caută răspunsurile de care ai nevoie despre self-publishing printre
cele mai frecvente întrebări ale autorilor.
 • Îmi trebuie un cod ISBN?
  Dacă manuscrisul tău are peste 48 de pagini, atunci da, ai nevoie de un cod ISBN. Nu îți face griji, te ajutăm să îl obții ușor.
 • Ce nu pot tipări cu Booksprint?
  Nu se pot tipări manuscrisele care: încălcă dreptul de autor sau alte drepturi de proprietate intelectuală; încălca dreptul la confidențialitate sau alte drepturi personale sau de proprietate, oricare ar fi acestea; conțin materiale calomnioase sau defăimătoare; conțin o rețeta, o formulă sau o instrucțiune care ar putea fi dăunătoare pentru cititor și i-ar putea periclita integritatea fizică sau psihică; conțin informații a unei terțe părți calificate drept date cu caracter personal, în temeiul legislației aplicabile (cum ar fi coduri numerice personale, informații financiare sau medicale private).
 • Voi primi un exemplar înainte să fie distribuită?
  După ce manuscrisul va fi adus în forma finală, vei primi bunul de tipar în format electronic. Iar după ce printăm primele exemplare, unul va ajunge și la tine.
 • Ce se întâmplă dacă găsesc o greșeală după ce au fost tipărite primele exemplare?
  Ne trimiți manuscrisul corectat, astfel încât greșeala să nu se repete în următoarele exemplare tipărite.
 • Cine stabilește prețul de vânzare a cărții?
  Tu stabilești prețul de vânzare al cărții. Noi îți oferim sprijin în această decizie, astfel încât prețul ales să susțină procesul de vânzare și să ai succes.
 • Am nevoie de o copertă proprie?
  În cazul în care ai deja un model de copertă, poți să îl folosești pe acela. Altfel, poți alege să folosești unul dintre modelele de copertă Booksprint. Alege varianta care îți place.
 • În ce format va fi tipărită cartea mea?
  Din studiile noastre, A5 este cel mai vândut format de carte din România. Cartea ta va fi tipărită digital în acest format pe hartie de 80 g, albă, copertă color, laminată lucios sau mat și legată prin broșare. Dacă îți dorești o dimensiune specială sau alte caracteristici, dă-ne de veste la carteamea@booksprint.ro.
 • Cine poate publica o carte?
  Oricine poate deveni autor. Poti tipări prin Booksprint orice* manuscris pentru care deții drepturile de autor. Ne asigurăm că faci toți pașii ca să treci de la manuscris la best-seller.
 • Am trimis manuscrisul. Ce urmează?
  Analizăm manuscrisul și te contactăm în următoarele 2-3 zile lucrătoare cu pașii următori. De îndată ce ajungem la forma finală a manuscrisului, cartea va ajunge la tine în maxim o săptămână.
 • Cum trebuie să formatez manuscrisul?
  Descarcă template-ul word formatat de la noi de mai jos și să pune cartea ta în acest format.
 • Am publicat un titlu acum câțiva ani, îl pot retipări cu Booksprint?
  Sigur. Dacă în prezent deții drepturile de autor pentru carte, poți să tipărești o nouă ediție a cărții cu Booksprint.
 • Ce documente trebuie să trimit?
  La început, avem nevoie doar de manuscrisul tău formatat pe modelul Booksprint și de formularul completat cu date despre tine și despre cartea ta.
 • Cum se va vinde cartea mea?
  Putem publica spre vânzare cartea ta atât în librăria Booksprint, cât și la retailerii de carte cu care colaborăm.

Nu ai găsit răspunsurile de care aveai nevoie?

Lasă-ne întrebarea ta în formularul de mai jos și îți răspundem cât ai spune ”Booksprint”.

Mulțumim! Răspundem cât de curând.
bottom of page