top of page

Care sunt beneficiile self-publishing?

Actualizată în: 31 mar. 2023

Cartea lui Tim Ferriss „Săptămâna de lucru de 4 ore” a fost refuzată de 26 de editori înainte de a fi publicată iar „Harry Potter” a fost respins de 12 edituri la rând și a fost preluat doar pentru că fiica de opt ani a unui editor a cerut să citească restul cărții. Ambele titluri au ajuns să fie citite de milioane de oameni.


Oare câți autori s-au oprit după primele 10 sau 20 de uși închise, crezând că nu au o idee valoroasă?

Publicarea independentă îți oferă posibilitatea ca doar tu și cititorii tăi să decideți valoarea cuvintelor tale. Lumea editorială este în continuă schimbare iar publicarea independentă (self-publishing) devine și în România un segment din ce în ce mai important, întrucât există atât de multe avantaje.


Avantajele publicării independente - viteză, control, profit


Nu trebuie să aștepți ca cineva să îți dea undă verde. Tu decizi când și cum îți publici cartea, iar ea ajunge mai rapid la cititorii tăi. Cu alte cuvinte, nu trebuie să convingi nicio altă persoană să permită cărții tale să ajungă în mâinile cititorilor.

Când publici singur, ai mai mult control asupra procesului de publicare. Tu iei cele mai importante decizii asupra conținutului și aspectului cărții deoarece nu mai trebuie să îndeplinești cerințele mai multor părți, inclusiv editori, agenți de marketing și designeri. Publicarea independentă oferă posibilitatea de a crea și controla conținutul la fiecare pas. Tu alegi nu doar cum arată textul dar și coperta și îți publici manuscrisul în formatul cel mai popular.


Prin publicarea independentă a cărții tale, poți câștiga mai mult pentru fiecare exemplar vândut, deoarece poți păstra un procent mai mare din profiturile cărții tale.


Un alt avantaj al publicării independente este faptul că manuscrisul tău ajunge pe piață mai repede decât prin metode tradiționale. Cu alte cuvinte, poți termina o carte astăzi și să ajungă în mâinile cititorilor tăi în câteva săptămâni.

Tehnologia de tipar s-a îmbunătățit în ultimii ani, astfel, poți tipări tiraje mici la calitate înaltă și la un preț foarte accesibil, iar cartea ta va arăta exact ca celelalte cărți de pe rafturi.

Ce face Booksprint pentru tine


Dacă ești gata să-ți duci manuscrisul la următorul nivel, atunci Booksprint este pregătit să te susțină să ajungi acolo.

Booksprint este platforma modernă de self-publishing care vine în sprijinul autorilor la început de drum. Oferim partea de imprimare, de consultanță și proces de publicare modern cât și elementul indispensabil succesului - canalele de promovare și vânzare.


• Poți tipări orice manuscris, nu trebuie să îți mai faci griji dacă îți este acceptat sau nu manuscrisul;

• Câteva modele de copertă sunt incluse în oferta Booksprint, astfel nu ai nevoie de cunoștințe de design;

• Beneficiezi de consultanță gratuită în obținerea ISBN-ului pentru cartea ta;

• Asigurăm un timp mic de publicare, nu trebuie să aștepți luni pline de incertitudine;

• Odată ce cartea este tipărită, nu ești singur - ne asigurăm că ea ajunge la publicul tău și îți distribuim cartea în site-ul Booksprint, dar și la parteneri;

• Efortul tău va fi răsplătit corect;

• Nu ai pierderi și nu rămân bani blocați pentru că serviciul de Print on Demand este unul fără stocuri;

• Avem grijă la calitatea fiecărui exemplar, așa că vei fi mândru de produsul final.Pe locuri. Fiți gata. Print!70 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page